Média Üzlet / Carat. Redefining media.

Androidos és UHD tévékkel várja az ünnepeket a Philips

Lorem ipsum UHD TV

carattest 2015. október 08. -

A UHD televíziók még mindig nem mondhatók elterjedtnek, azok tavaly a piac eladásainak nagyjából 1 százalékát tették ki és - eddig legalábbis - idén is csak 5 százalékig tudtak feltörni. Ennek fő oka nem meglepő módon az eszközök jellemzően magas ára. Ez nem csak magának a panelnek köszönhető, de annak is, hogy miután a 4K kijelzővel egy-egy eszköz értelemszerűen a csúcskategóriát célozza, a gyártók a szegmensre jellemző többi plusz funkcióval is felszerelik azokat, mint a fentebb említett, hosszabb távon tervezve izmos hardvert igénylő Android TV vagy az Ambilight háttérvilágítás.

Philips 4900

A gyártó ugyanakkor most eltér ettől az irányvonaltól: új modelljei között Android TV-t vagy más hasonló rendszert nélkülöző készülékeket is találunk 4K panellel felszerelve. Ez a Philips 4900-as sorozat, amelyben 43, 49 és 55 hüvelykes modellek kaptak helyet: gyakorlatilag mezei "buta" LED tévékről van szó, extra funkciók nélkül - ez azonban az árban is megmutatkozik, a készülékek ára bruttó 170 ezer forint környékén indul. Az eszközök persze utólag különösebb nehézség nélkül okosíthatók, erre a célra évek óta kaphatók különböző androidos, sőt akár már windowsos kiegészítők is: a százdolláros Google Nexus Player például szinte ugyanazt az Andorid TV élményt biztosítja mint a drágább televíziók, ráadásul a nagyjából két év alatt elavuló hardver miatt nem kell a teljes szettet lecserélni, elég a kiegészítőből újat venni.

A bejegyzés trackback címe:

https://caratteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr937949946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása